Министерство на енергетиката влиза на проверка в Топлофикация-Габрово заради системни

...
Министерство на енергетиката влиза на проверка в Топлофикация-Габрово заради системни
Коментари Харесай

Министерството на енергетиката влиза на проверка в Топлофикация-Габрово заради системни нарушения

Министерство на енергетиката влиза на инспекция в " Топлофикация-Габрово " поради систематични нарушавания. Това съобщи министърът на енергетиката Румен Радев по време на брифинг в постройката на министерството, съобщи кореспондент на " Фокус ".

" Наши специалисти ще влязат на инспекция в " Топлофикация-Габрово “ по отношение на техническото положение, методът на употреба на този обект, както и използването на реда и техническите условия за топлоснабдяване “, съобщи министърът.

Той предизвести, че към този момент има съгласувана инспекция и с Комисията по водно и енергийно контролиране, която да преразгледа лиценза на топлофикацията. 

" Очаквам да се сформират актовете за административно решение и да имаме използването на насилствени административни ограничения. Съгласували сме взаимна инспекция с КЕВР, което към този момент допуска преразглеждане на лиценза ", сподели още Радев.

От Министерството на енергетиката дадоха обещание да се погрижат да обезпечат всички наранени клиенти на топлофикация за този отоплителен сезон. Сред тях са и обществени институции, и хиляди жители на града. 

" Има смисъл да се търсят дълготрайни решения, само че все още развиваме и двете направления. Една част от тях може да се осъществят през плановете за енергийна успеваемост ", сподели още министърът. 

От Министерството на финансите ще обезпечат средства в размер на към 1,5 млн. лв., с които да бъдат подкрепени всичките 4009 клиенти на топлофикация, тъй че те да могат да създадат преход към различен тип отопление и надлежно да не имат голяма разлика в сметките си. 

Министърът на околната среда и водите Юлиян Попов съобщи, че въпросът съществува от доста години. Налагани са санкции от Регионална инспекция за опазване на околната среда, само че това не е довело до основни дейности.

Министър Попов сподели фрагменти, на които се вижда гъст черен пушек, излизащ от топлофикацията. Той бе безапелационен, че би трябвало да има безкомпромисни дейности от всички институции освен по случая в Габрово, а в цяла България.

" Това не е въпрос само на околната среда или енергетиката. Това е един доста значим здравен въпрос. Условията на труд са просто непоносими. Наши чиновници, отивайки на сходно място, като че ли отиват на бойно деяние, а вътре се работи по осем часа “, съобщи Попов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР