Министерство на енергетиката проверява възможността на енергийните предприятия да осигурят

...
Министерство на енергетиката проверява възможността на енергийните предприятия да осигурят
Коментари Харесай

Министерство на енергетиката проверява "студения резерв" на топлоелектрическите централите

Министерство на енергетиката ревизира опцията на енергийните предприятия да обезпечат " леден запас ". Министърът на енергетиката Теменужка Петкова издаде заповед, с която специалисти от ресорното ведомство и " Електроенергийния систематичен оператор " ЕАД ще ревизират готовността на предприятията.

В следващите десет дни ще се правят инспекции на място в централите, които са сключили контракт с ЕСО ЕАД за даване на разполагаема електрическа мощ - " леден запас ", написа news.bg 

Допълнително ще се организират и инспекции за съблюдаване на условията на наредбата за запаси от горива на централите, които работят с главно гориво въглища.

Закона за енергетиката задължава топлоелектрическите централите да поддържат резерви от горива в задоволително количество, което да подсигурява надеждно и дълготрайно производство на електрическа енергия.

Утре министър Петкова ще ревизира готовността за " леден запас " на централите " Ей и Ес-3С Марица Изток I " ЕАД и Топлоелектрическа централа " Марица изток 2 " ЕАД.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР