Министерство на енергетиката и Министерство на регионалното развитие публикуваха дългоочакваните

...
Министерство на енергетиката и Министерство на регионалното развитие публикуваха дългоочакваните
Коментари Харесай

Денков: До края на септември изпращаме в ЕК плановете за развитие на Стара Загора, Перник и Кюстендил

Министерство на енергетиката и Министерство на районното развиване разгласиха дълго чаканите проекти за териториално развиване на регионите на Стара Загора, Перник и Кюстендил през днешния ден. Става дума за вложение на над 2 милиарда лв. европейски средства и визира орисите на хиляди души у нас. Това сподели при започване на постоянното съвещание на Министерски съвет министър председателят Николай Денков. 

През идващите седмици тези териториални проекти ще бъдат разисквани и по районите и със обществените сътрудници, тъй че да се чуят всички оферти, където е належащо да бъдат допълнени и до края на септември да бъдат изпратени в Европейска комисия за разискване. Очакванията са до края на годината да бъдат признати, с цел да се започват действия и да стартират вложенията, сподели Денков. 

По думите му, е значимо да се регистрира, че проектите плануват редица ограничения, свързани, не просто със опазване на работни места, а с развиване на районите по най-съвременен, съвременен, софтуерен и стопански метод. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР