Министерствата на туризма и здравеопазването разработват специален здравен протокол как

...
Министерствата на туризма и здравеопазването разработват специален здравен протокол как
Коментари Харесай

Разработват здравен протокол за действие при заразен с COVID-19 турист

Министерствата на туризма и опазването на здравето създават специфичен здравен протокол по какъв начин да се работи при болен от COVID-19 екскурзиант в България, а също в случай че бъде инфектиран тук или е контактувал с заболели от COVID-19. Обсъждат се и спомагателни ограничения за възобновяване на туристическия бизнес. Това стана ясно на извършеното през днешния ден в Сливен изнесено съвещание на Националния съвет по туризъм.

Все още туристите по Черноморието са малко. В най-големия черноморски курорт " Слънчев бряг " са отворени към 40% от хотелите, при претовареност не повече от 15 на 100 от потенциала им. Затова туристическият отрасъл упорства след Румъния и Чехия рестриктивните мерки да отпаднат и за туристите от Украйна.

Това е извънредно значимо за сектора и нещата са доста съществени. 60% от хотелите работят с украински пазар, 60 % от туроператорите работят, 40% от туристите в общините нашите черноморските са туристи от Украйна и това е незабавно, споделя Иван Кирязов, туроператор.

Туроператорите са подготвени и на протестни дейности, в случай че това не бъде направено. В началото на юли обаче се чака в България да дойде делегация водена от ръководителя на държавната организация по туризма на Украйна и ще бъдат разисквани ограниченията.

Работи се доста интензивно на пазар Германия, пазар Полша,...на прилежащите балкански държани, само че отварянето е нещо доста рисково. Трябва доста деликатно да се премерва, да се пресмята, сподели доцент доктор Стела Балтова, министър на туризма.

Националният съвет по туризъм разиска подпомагането на туристическия отрасъл и обезпечаване на безвредна среда за туристите. Продължават да работят ограниченията 60 на 40, подкрепяне на туроператорите, на чартърните полети, както и обезпечаване на претовареност, посредством националната стратегия за възобновяване „ Отново дружно “.

Предприехме и други ограничения, включително и такива свързани с кредитирането на предприятията, на туристическите и освен туристическите предприятия, добави министърът на туризма.

В понеделник във Варна идват 180 представители на огромни туристически компании и туроператори на немския пазар. А България е утвърдена за заместник-председател на комисията за Европа към Световната организация по туризъм до 2023 г.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР