Министерствата на отбраната на Армения и Азербайджан съобщиха за общо

...
Министерствата на отбраната на Армения и Азербайджан съобщиха за общо
Коментари Харесай

Има загинали след нов сблъсък на арменско-азербайджанската граница

Министерствата на защитата на Армения и Азербайджан оповестиха за общо седем смъртни случая след възобновени боеве на границата сред двете страни.

Във вторник арменското министерство на защитата сподели, че четирима арменски бойци са били убити, а шестима ранени " вследствие на азербайджанска провокация от арменската страна " на границата. Азербайджанското министерство на защитата заяви за трима починали бойци.

Първите сражения сред двете страни предходната година. Те бяха най-сериозните след края на войната през 2020 година Тогава имаше месеци на смъртоносни конфликти сред Азербайджан и Армения за надзор на отделилия се район Нагорни Карабах .

В резултат на тази война Баку си възвърна контрола над огромни елементи от Нагорни Карабах и седем прилежащи области, които бяха под етнически арменски надзор в продължение на три десетилетия.

Във вторник Ереван и Баку с е упрекнаха взаимно в провокирането на престрелката.

Подновените сражения следват случай от 10 април, при който арменските сили за сигурност споделиха, че са задържали един азербайджанец и преследват различен, за който също се счита, че е минал в Армения по неразбираеми аргументи.

Армения упреква Азербайджан в завладяването на десетки квадратни километри от суверенна арменска територия в поредност от нахлувания от май 2021 година Азербайджан отхвърля обвиняването.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР