Министерстовото на туризма направи отчет за отминалия зимен сезон. От

...
Министерстовото на туризма направи отчет за отминалия зимен сезон. От
Коментари Харесай

Ето кои бяха най-посещаваните туристически дестинации у нас през зимния сезон

Министерстовото на туризма направи доклад за отминалия зимен сезон. От ведомството регистрират 1,8 млн. регистрации на туристи от началото на декември до няколко дни преди края на март.

Най-много туристи обаче са посетили София. Чак по-късно се подреждат зимните ни курорти.

Ето и справката на ведомството:

За интервала 1 декември 2023г. – 25 март 2024 година регистрациите на туристи у нас са 1,8 млн. За посочения интервал най-вече са българските туристи – 1,3 млн., румънските туристи у нас са над 62 хиляди, от Гърция са близо 57 хиляди, от Турция над 53 хиляди, от Англия 53 хиляди Близо 28 хиляди италианските туристи са посетили България за посочения интервал, от Северна Македония над 26 хиляди, от Германия са 23 хиляди, от Израел близо 21 хиляди, Сърбия 19 хиляди и други

От началото на декември 2023 година до 25 март желана дестинация е била Столична община, която регистрира 323 хиляди туристи, след нея се подреждат общините Банско, Велинград, Самоков, Смолян, Чепеларе и Варна.

Сред общините с развъртян ски туризъм най-посещавана е Банско, следвана от Самоков (включително Боровец), Смолян и Чепеларе, като в тях най-вече са регистрациите на българските туристи.

Очакванията са през сегашния зимен сезон да отбележим растеж на визитите с до към 5% по отношение на предишния зимен сезон – 2022/2023 година, като от пазари Турция, Италия и Сърбия се чака растежът да е доста по-висок.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР