Министерският съвет взе решение за изпращането на декларация в европейските

...
Министерският съвет взе решение за изпращането на декларация в европейските
Коментари Харесай

Правителството ще иска официално от ЕС изравняване на земеделските субсидии

Министерският съвет взе решение за изпращането на декларация в европейските институции, с която България публично упорства за равнене на дотациите в Европейския съюз за земеделските производители и то още през актуалната година в хода на разглеждането на Многогодишната финансова рамка. Това съобщи на брифинг след днешното съвещание на служебното държавно управление министърът на земеделието Явор Гечев  Явор Гечев Явор Гечев е роден на 10 юни 1978 година в Пловдив. По обучение е инженер-агроном.   През 2001 година.

Той бе безапелационен, че конвергенцията в Европейски Съюз се забави прекомерно доста.

Дълги години чакахме изравняването. Вследствие на войната в Украйна констатирахме, че страните от Източния фланг на Съюза понасят доста по-силни последици в съпоставяне със западните страни. А страните от Източния фланг на Европа са страните, които в действителност получават и по-ниски дотации. Така равнопоставеността се подкопава, в случай че Европейски Съюз не реагира, уточни Гечев.

С днешното решение на Министерски съвет изпращаме явен сигнал към европейските институции за потребностите на българските аграрни производители. Документът ще бъде импортиран на идващото съвещание на Европейския съвет, акцентира Явор Гечев  Явор Гечев Явор Гечев е роден на 10 юни 1978 година в Пловдив. По обучение е инженер-агроном.   През 2001 година.

 Кабинетът гласоподава единомислещо, че на постоянното съвещание на Съвета на Европейския съюз по претовареност, обществена политика, опазване на здравето и потребителски въпроси (част „ Здравеопазване “) /EPSCO/, което ще се организира на 14 март 2023 година в Брюксел, България ще заеме позиция за преустановяване на контракта с Pfizer-Biontech за доставка на ваксини. Другият вид е да се съблюдават желанията на страните членки за съответно заявявани количества, с съответен период на валидност като заплащането да се прави след доставката, заяви министърът на опазването на здравето Асен Меджидиев  Асен Меджидиев Д-р Асен Меджидиев е роден през 1968 г.   Завършва медицина към Висшия медицински институт в. „ Категорични сме в тази позиция, с която пазиме държавния интерес. Бяхме подкрепени и от полския министър на опазването на здравето, а в последните дни имаме поддръжката на още шест страни, добави Меджидиев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР