Министерският съвет ще проведе заседание от 14 ч., съобщиха от

...
Министерският съвет ще проведе заседание от 14 ч., съобщиха от
Коментари Харесай

Министрите ще обсъдят промени в Закона за електронното управление.

Министерският съвет ще организира съвещание от 14 ч., оповестиха от пресцентъра на държавното управление. В предварителния дневен ред са включени 12 точки.

Ще се вземе решение за оповестяване на обект „ Съоръжение за отнасяне и кондициониране на твърди радиоактивни боклуци с огромен коефициент на понижаване на размера “, ведно с движимото и недвижимото имущество, в това число активи в развой на създаване по стартирани планове за осъществяване на дейностите по извеждане от употреба на нуклеарни уреди, за частна държавна благосъстоятелност, и за безвъзмездното им даване за ръководство на Държавно дружество „ Радиоактивни боклуци “ посредством по едно и също време понижаване и увеличение на капитала на АЕЦ „ Козлодуй “ ЕАД. Вносител на плана е министърът на енергетиката.

Министрите ще вземат решение за отчуждаване на части от парцели – частна благосъстоятелност, за държавна потребност за осъществяване на обект „ Позиция 5 „ Моернизация на жп сектор Оризово-Михайлово “ от план „ Рехабилитация на жп сектор Пловдив-Бургас, фаза 2 “, на териотрията на община Братя Даскалови, област Пловдив. Вносител е  заместник министър-председателят по районното развиване и благоустройството и министър на районното развиване и благоустройството и заместител министър-председателят по еврофондовете и министър на финансите.

Правителството ще разиска проект за деяние за 2022 година с ограниченията, произлизащи от участието на България в Европейски Съюз, както и отчет за осъществяването на проекта за деяние за 2021 година, импортирани от министъра на външните работи.

В дневния ред е и точката за одобрение на план на закон за изменение и допълнение на Закона за водите, импортиран от заместител министър-председателят по климатични политики и министър на околната среда и водите.

Министерският съвет ще вземе решение за приемане на план за изменение и допълнение на Закона за електронното ръководство. Документът е импортиран от министъра на електронното ръководство.

 Ще се направи допълнение на наредбата за запазване на околната среда в морските води, призната с Постановление на Министерски съвет № 273 от 2010 година. Вносител е заместител министър-председателят по климатични политики и министър на околната среда и водите.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР