Министерският съвет реши да открие конкурсна процедура за търсене и

...
Министерският съвет реши да открие конкурсна процедура за търсене и
Коментари Харесай

Стартират конкурс за търсене и проучване на нефт и газ в Черно море

Министерският съвет реши да открие конкурсна процедура за търсене и изследване на петрол и природен газ в повърхност " Блок 1-26 Хан Тервел “, ситуирана в изключителната икономическа зона на Република България в Черно море. Площта е с размер 4 032 кв. км, осведомиха от държавната осведомителна работа.

Разрешението за търсене и изследване се дава за период от 5 години, с право на три снадки от по две години. Минималната наложителна работна стратегия планува пробутване на нови 3D сеизмични проучвания, правене на геоложки модел за оконтуряване на перспективни обекти за сондиране, оценка на петролния капацитет и вероятно пробутване на един търсещ сондаж.

Депозитът за присъединяване в състезанието е 15 хиляди лева От евентуалните участници се изисква да са осъществили не по-малко от 150 млн. евро чисти доходи от продажби общо за последните три финансови години. Те би трябвало да разполагат със програмен продукт за интерпретация на събраните сеизмични данни, както и с нужния експертен състав, нужен за осъществяване на дейностите по разрешението.

Предложенията на претендентите в състезанието ще бъдат оценени въз основа на работните стратегии, средствата за запазване на околната среда и предлаганите бонуси.

Припомняме, че в края на месец юли народните представители одобриха предлагането на ГЕРБ, “Има подобен народ " и Движение за права и свободи страната да се включи в търсенето на петрол и газ в Черно море.

Още при започване на месец юли депутатът от ГЕРБ-СДС разгласи за " Фокус " тази концепция като съобщи, че по този метод България може да стане по-голям експортьор на газ за Европа, даже от Азербайджан.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР