Министерският съвет разпореди на Държавна консолидационна компания ЕАД, в качеството

...
Министерският съвет разпореди на Държавна консолидационна компания ЕАД, в качеството
Коментари Харесай

Авионамс ще се грижи за поддръжката на изтребители F-16 блок 70

Министерският съвет разпореди на " Държавна консолидационна компания " ЕАД, в качеството му на орган, упражняващ правата на страната в " Авионамс " АД, да разпореди на дъщерното си обществено дружество осъществяването на цели на обществената политика - създаване на базови национални качества за поддръжка на изтребители F-16 блок 70. Това оповестиха от държавната пресслужба.

Предвидено е, че осъществяването на задачите на обществената политика ще се реализира при сключване на Споразумение сред " Авионамс " АД и Lockheed Martin Global INC, по отношение на стратегия за индустриално съдействие F-16 блок 70.

Също по този начин е планувано привеждане на съществуващите мощности и инфраструктура на " Авионамс " АД в сходство с условията на Lockheed Martin Global INC, както и доставка и инсталиране в " Авионамс " АД на предоставеното от Lockheed Martin Global INC безплатно съоръжение, принадлежности, запасни елементи, мостри и средства за образование, както и набиране и образование на личен състав.
 234 млн. лева коства обновяването на инфраструктурата на летище Граф Игнатиево
234 млн. лева коства обновяването на инфраструктурата на летище Граф Игнатиево

Тя е нужна за приемането на самолетите F-16

Решението на държавното управление е по отношение на осъществяването на подписаното през 2019 година Рамково съглашение сред Министерството на стопанската система на Република България и Lockheed Martin Global INC по отношение на стратегия за индустриално съдействие F-16 блок 70. Споразумението планува " Lockheed Martin Global " INC да дефинира български сдружения, които дават отговор на условията и са в положение да изпълнят плановете, касаещи основаването на базови качества за осъществяването на ремонт и действия по поддръжка на системи, свързани с употребата на новите изтребители.

След осъществено изследване от производителя е открито, че държавното дружество,,Авионамс " АД дава отговор на изискванията и може да извършва действия, планувани в Програмата за индустриално съдействие F-16 блок 70.

Изграждането на базови национални качества за поддръжка на изтребител F-16 блок 70 на територията на страната ни ще разреши България да реализира лична, самостоятелна и неопосредствана от втора страна логистична поддръжка и употреба през целия дълъг витален цикъл на придобиваната отбранителна техника, основаваща се на лична софтуерна база.

По този метод се реализира по-голяма самостоятелност, експедитивност на деяние и по-висока успеваемост, спрямо възможното превозване на техниката в друга страна, и се подсигурява сигурност на доставките.

ДКК ще реализира надзор на съответните действия.
 Военни ревизираха по какъв начин ни сглобяват изтребителите F-16 в Съединени американски щати
Военни ревизираха по какъв начин ни сглобяват изтребителите F-16 в Съединени американски щати

Българска делегация се снима с корпусите на самолетите в Южна Каролина
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР