Министерският съвет прие Решение за удължаване срока на обявената ,

...
Министерският съвет прие Решение за удължаване срока на обявената ,
Коментари Харесай

Официално: Извънредна епидемична обстановка остава до 31 юли

Министерският съвет одобри Решение за удължение периода на оповестената, считано от 1 юни 2021 година до 31 юли 2021 година
По данни на Европейския център за предварителна защита и надзор на болесттите за последния регистриран 14-дневен интервал (26.04-09.05.2021 г.) заболяемостта от в страните от Европейския съюз/Европейското икономическо пространство е приблизително 277,27 на 100 хиляди население, а в 11 страни надвишава междинната за Европейски Съюз. Регистрираната 14-дневна смъртност за същия интервал е 5,56 на 100 хиляди население, като в 11 от страните надвишава междинната за Европейски Съюз.
 Кацаров ще предложи удължение на изключителната конюнктура с два месеца Кацаров ще предложи удължение на изключителната конюнктура с два месеца
Здравният министър в служебното държавно управление Стойчо Кацаров ще предложи удължение на изключителната епидемиологична конюнктура с още два месе...
Въпреки следения спад на заболяемостта от COVID-19 в страната, разпространяването на коронавирусната зараза визира всички области. Случаи се диагностицират при лица от всички възрастови групи, като смъртността продължава да е най-висока при хората в напреднала и старческа възраст. В международен проект, към 9 май 2021 година, България се подрежда на 11-то място по 14-дневна смъртност.
Постигнатият имунизационен обсег на територията на Европейски Съюз е 14,1% с цялостна имунизационна скица и 35,5% с една доза. Към 15 май в България са приложени 1 112 950 дози ваксина, като с цялостна скица са обхванати 6,3% от популацията на страната, а с една доза - 11,7%. Увеличаването на броя имунизирани ще спомогне за понижаване на всеобщата схватливост и спиране на епидемиологичното разпространяване на болестта.
Удължаването на изключителната епидемиологична конюнктура и използването на противоепидемичните ограничения в страната цели понижаване въздействието на COVID-19 върху публичното здраве и здравната система, като се вземе поради действителният риск от разпространяване на разнообразни разновидности на SARS-CoV-2 у нас с висока инфекциозност, при реализиран все още незначителен имунизационен обсег.
Необходимо е да се продължи използването на здравни условия при влизане на територията на страната, както и въвеждането на ограничавания за достъп до страната, което ще спомогне за понижаване на вероятността за разпространяване на новите разновидности у нас.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР