Министерският съвет прие решение за промяна на представителите на държавата

...
Министерският съвет прие решение за промяна на представителите на държавата
Коментари Харесай

Министерската съпруга Виолета Лорер влиза в надзора на НЗОК

Министерският съвет одобри решение за смяна на представителите на страната в Надзорния съвет на Националната здравноосигурителна каса /НЗОК/. Това оповестиха от пресслужбата на Министерския съвет.

Сред представителите на страната в Надзора на Здравната каса влиза и брачната половинка на министъра на нововъведенията и растежа - Виолета Лорер. Тя е шеф на кабинета на вицепремиера по еврофондовете и финансов министър Асен Василев.

Лорер през 2013 година заема поста зам.-министър на стопанската система, енергетиката и туризма в служебното държавно управление на министър-председателя Марин Райков, а през 2021 година заема поста зам.-министър на финансите в първото служебно държавно управление на министър-председателя Стефан Янев. През интервалите на заемане на двете длъжности е член на Надзорния съвет на Националната здравноосигурителна каса.

Останалите надзорници на парите за здраве, избрани от кабинета, са Васил Пандов, Естел Василева - Тодорова, на мястото, надлежно на Александър Златанов, Людмила Петкова и Мария Беломорова.

Васил Пандов е шеф на кабинета на министъра на опазването на здравето. Той е лекар по право от 2013 година, доцент по интернационално частно право от 2018 година и постоянен учител по интернационално частно право в Юридическия факултет на Софийски университет " Св. Климент Охридски " от 2009 година Юрист на Българския лекарски съюз от 2003 до 2009 година и на Българския фармацевтичен съюз от 2007 година

Естел Василева - Тодорова през 2013 година приключва интернационалните стопански връзки в Университета за национално и международно стопанство. През 2016 година приключва предприемаческа стратегия в Съединените американски щати. В интервала от 2014 година до 2021 година поредно заема няколко длъжности, включително началник екип, инспектор в интернационалния вътрешен одит и бизнес инспектор в групата на интернационалната компания Нестле. В интервала май - август 2021 година е консултант на министъра на финансите в първото служебно държавно управление на министър-председателя Стефан Янев.

За ръководител на Надзорния съвет на НЗОК е избран Васил Пандов.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР