Министерският съвет прие решение за промени в състава на Националния

...
Министерският съвет прие решение за промени в състава на Националния
Коментари Харесай

Доц. Силвия Терезова е определена за председател на Националния съвет по цени и реимбурсиране на лекарствените продукти

Министерският съвет одобри решение за промени в състава на Националния съвет по цени и реимбурсиране на лекарствените артикули (НСЦРЛП). За ръководител на Съвета се дефинира доцент Силвия Терезова.

Доцент Терезова приключва висшето си обучение през 1986 година като магистър в Университет за национално и международно стопанство (УНСС), компетентност „ Икономика на търговията “.

От 1986 до м. април 1991 година работи в Комитет по цените към Министерски съвет. От 1991 година до в този момент е постоянен учител в катедра „ Икономика на търговията “ на УНСС. От 2005 година е лекар по стопанска система, а 2010 година придобива научна степен „ доцент “ по научна компетентност „ Икономика и ръководство (Планиране и разбор на комерсиалната дейност) “. От 2013 година до сегашния миг е член на Националния съвет по цени и реимбурсиране на лекарствените артикули. От 2020 година до сегашния миг доцент Терезова е декан на факултета по „ Икономика на инфраструктурата “, УНСС, а от 2021 година до сегашния миг е началник катедра,,Икономика на търговията “, УНСС. Има научни ползи в региона на бизнес планирането, разбор на комерсиалната активност, финансовия разбор, ръководство на комерсиалния подбор, приложение на математическите способи в търговията и ценообразуването на лекарствените артикули.

За член на НСЦРЛП е определен доцент Любомир Бакаливанов.

Доцент Бакаливанов приключва висшето си обучение в Медицински университет-София през 1999 година, където придобива магистърска степен по медицина. През 2007 година придобива здравната компетентност „ Анестезиология и интензивно лекуване “. През 2000 година стартира работа като доктор в отделението по Анестезиология и интензивно лекуване на МБАЛ „ Национална кардиологична болница “ ЕАД, където работи и досега. От 2009 година е шеф на клиниката по „ Сърдечно-съдова упойка и интензивно лекуване “ на болничното заведение. Два пъти е бил заместник­министър на опазването на здравето. Има специализации в университетите в Мюнхен и Хайделберг, както и следдипломни курсове за дълготрайно здравно образование от Европейското сдружение по интензивно лекуване (ESICM). Притежава разнообразни документи, добити от български и задгранични висши медицински учебни заведения.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР