Министерският съвет прие решение за проект за инвестиционен разход, свързан

...
Министерският съвет прие решение за проект за инвестиционен разход, свързан
Коментари Харесай

Кабинетът отпусна пари по договора за нови бойни машини за военните ни командоси

Министерският съвет одобри решение за план за капиталов разход, обвързван с реализация на план „ Повишаване на подвижността и отбраната на персоналния състав от Силите за специфични интервенции “.

Парите се отпускат по контракта с българската компания „ Самел-90 “ за придобиване на бойни машини за Силите за специфични интервенции, който беше подписан през декември 2020 година от тогавашния боен министър Красимир Каракачанов. Срокът за осъществяването му изтича през 2023 година

Договорът е за придобиване на 98 машини от 10 вида с друго предопределение и е на стойност 49 998 000 лв.. Първите 45 бронирани коли бяха предадени на армията ни в края на предходната година.

Предвидено е и построяването и оборудването на механически център за ремонтни действия, който ще бъде щатно обезпечен с разширението на логистичния батальон на Силите за специфични интервенции. Техническият център ще бъде в Пловдив, където са главната част от формированията на Специалните сили. Той ще бъде на 100 % оборудван от компанията с инсталация, техника, уреди и машини и там ще може да се извършват всички леки поправки.

С реализацията на плана „ Повишаване на подвижността и отбраната на персоналния състав от силите за специфични интервенции “ се цели: Достигане на условия над минималните за окомплектоване на формированията от ССО с нужната автомобилна техника; Придобиване и употреба на модерни предпазени мобилни платформи за обезпечаване на инфилтрация/ексфилтрация, здравна евакуация, евакуация на техника, маньовър, огнева мощност, командване и ръководство на тактическите формирования от състав на Съвместното командване на специфичните операции; Изграждане на модерна и устойчива информационна и осведомителна поддръжка на формированията от Съвместното командване на специфичните интервенции изпълняващи задания независимо или във взаимоотношение с стандартните сили в цялата Съвместна зона на операциите; Повишаване на подвижността, самостоятелната и групова балистична отбрана и минимизиране на рисковете за живота и здравето на персоналния състав при провеждането на Специални операции; Постигне на оперативна съгласуемост със страните членки на НАТО и Европейски Съюз при присъединяване в взаимни операции; Преодоляване на недостига от качества за покриване на условията на Цели за качества, показват от осведомителния център на Министерски съвет.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР