Министерският съвет прие Решение за предложение до Президента на Република

...
Министерският съвет прие Решение за предложение до Президента на Република
Коментари Харесай

Правителството предлага полк. Димитър Георгиев за зам.-командир на ВВС

Министерският съвет одобри Решение за предложение до Президента на Република България за издаване на декрет, с който да назначи полковник Димитър Георгиев на длъжността „ Заместник-командир на Военновъздушните сили “ и го удостои с висше офицерско звание „ бригаден военачалник “, считано от 14.02.2024 година, оповестиха от държавния пресцентър.

Правителството одобри също Решение за предложение до Президента на Република България за издаване на декрет, с който адмирал Емил Ефтимов се назначава на длъжността „ Началник на защитата “, след приключване на четиригодишния период по член 83, алинея 2 от Закона за защитата и въоръжените сили на Република България, считано от 31.03.2024 година.

Правителството предлага да бъде освободен генерал-майор Валери Цолов от длъжността „ Командир на Съвместното командване на силите “ и от военна работа, считано от 26.12.2023 година, заради навършване на пределната възраст за притежаваното военно звание.

Кабинетът предлага също да бъде освободен генерал-майор Красимир Кънев от длъжността „ Национален боен представител в Националното военно посланичество в Съюзното командване по интервенциите в Моне “, Белгия и да бъде назначен на длъжността „ Командир на Съвместното командване на силите “, считано от 26.12.2023 година.

Съгласно друго предложение на Министерския съвет бригаден военачалник Николай Караиванов следва да бъде освободен от длъжността „ Заместник-командир на Сухопътните войски “ и от военна работа, считано от 28.12.2023 година, заради навършване на пределната възраст за притежаваното военно звание.

Министерският съвет одобри също решение за предложение до Президента на Република България за издаване на декрет, с който да освободи бригаден военачалник Пламен Йорданов от длъжността „ Началник на щаба на Сухопътните войски ” и го назначи на длъжността „ Заместник-командир на Сухопътните войски “, считано от 28.12.2023 година.

Кабинетът предлага бригаден военачалник Петьо Мирчев да бъде освободен от от длъжността „ Заместник-командир на Военновъздушните сили “ и от военна работа, считано от 14.02.2024 година, заради навършване на пределната възраст за притежаваното военно звание./БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР