Министерският съвет прие решение за отнемане на земеделски земи от

...
Министерският съвет прие решение за отнемане на земеделски земи от
Коментари Харесай

Държавата взе имоти на МО и ги вкара в поземления фонд

Министерският съвет одобри решение за лишаване на аграрни земи от Министерство на защитата и включването им в Държавния аграрен фонд. Предмет на държавния акт са поземлени парцели, намиращи се в област Велико Търново.

Имотите са с трайно предопределение на територията: земеделска. За тях е отпаднала нуждата, обвързвана с защитата и сигурността на страната, заради което с признатото решение тези аграрни земи се включват в Държавния аграрен фонд.

Правителството взе също решение за смяна на статута на неподвижен парцел, възложен за ръководство на Изпълнителна организация „ Морска администрация “ от обществена държавна благосъстоятелност в парцел, частна държавна благосъстоятелност. С решението си Министерският съвет разрешава премахването на съществуващото високо тяло на постройка „ Рейдова кула “, намираща се на пристанищен терминал Варна-изток, поради неприятното й градивно положение.

Сградата не подхожда на функционалните условия за актуален комуникационно-информационен център за ръководство на аварийно-спасителни интервенции. С реализирането на капиталов план се планува на нейно място да бъде построена нова постройка.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР