Министерският съвет прие решение за одобряване на Национална стратегия за

...
Министерският съвет прие решение за одобряване на Национална стратегия за
Коментари Харесай

Правителството одобри Национална стратегия за околна среда до 2030 г.

Министерският съвет одобри решение за одобрение на Национална тактика за околна среда 2021-2030 година

Съгласно условията на Закона за запазване на околната среда, Националната тактика за околна среда е създадена за интервал от 10 години и съдържа петгодишен проект за деяние с съответни институционални, организационни и капиталови ограничения, периоди, виновни институции, нужни запаси и източници на финансиране. Тя показва интегрирана визия за политиката по околна среда, като обрисува общата стратегическа рамка за деяние в региона на опазването и ръководството на околната среда.

Стратегията е създадена в поддръжка на хоризонталния темперамент на екологичната политика. Чрез нея се основават поредни връзки с други секторни политики, което ще способства за по-добре координирани дейности в осъществяване на политиката в региона на околната среда и, не на последно място, ще даде положителен облик на страната ни пред интернационалните и европейските сътрудници.

Националната тактика за околна среда 2021 година - 2030 година е документ, който комбинира политическата визия и цели в региона на околната среда с рамка за съответни дейности за тяхната реализация. Тя обрисува общото схващане за положителна смяна в посоката на бъдещо развиване, като в това време включва характерностите на действен документ за деяние под формата на „ пътна карта “ за реализиране на дефинираните цели и цели.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР