Министерският съвет прие Решение за одобряване на финансирането на публична

...
Министерският съвет прие Решение за одобряване на финансирането на публична
Коментари Харесай

Правителството налива 500 000 лв. в пътната инфраструктурата на Община Марица

Министерският съвет одобри Решение за одобрение на финансирането на обществена общинска инфраструктура по реда на Закона за поощряване на вложенията (ЗНИ) . Това оповестиха от държавната пресслужба.

От бюджета на Министерството на нововъведенията и растежа на Община Марица ще се дават средства в размер до 482 466 лева с Данък добавена стойност. Средствата са предопределени за създаване на детайли от общинската пътна инфраструктура: " Южен околовръстен път на с. Радиново, разположен в Общ устройствен план на община Марица, област Пловдив - Втори стадий - 1-ви сектор от км 0+000 до км 2+030.73 " - първи подетап: от км 1+030 до 1+360 - северно платно.

Инфраструктурата се построява по отношение на осъществяването на сертифицирания по ЗНИ капиталов план " Изграждане на нова складово-логистична база на " Бултекс 99 " ЕООД - първи стадий " в с. Радиново на " Бултекс 99 " ЕООД.

Инвестицията по плана е в размер на 18.5 млн. лева В интервала на реализиране на капиталовия план и като резултат от него ще бъдат разкрити 5 нови работни места.

Изграждането на Южен околовръстен път ще улесни достъпа и действието на фирмите в индустриална зона Марица, както и опцията за привличане на нови вложители, които да допринесат за устойчивото развиване на общината. С построяването на Южен околовръстен път на с. Радиново ще се пренасочи тежкотоварният трафик, които сега минава през селото. Това ще докара до по-добра пътна конюнктура и понижаване на риска от пътно-транспортни катастрофи.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР