Министерският съвет прие решение за частично спиране на действието на

...
Министерският съвет прие решение за частично спиране на действието на
Коментари Харесай

Руските граждани с дипломатически и служебни паспорти- у нас само с визи

Министерският съвет одобри решение за отчасти прекъсване на действието на наредба от Спогодбата сред държавното управление на Република България и държавното управление на Руската федерация за взаимни пътувания на жители.

С взетото решение притежателите на годни дипломатически и служебни паспорти от Русия към този момент няма да имат право да влизат, излизат, минават пренос и краткотрайно да обитават у нас без виза.

За притежателите на дипломатически паспорти визов режим беше въведен още на 25 февруари 2022 година с приемане на Решение (ЕС) 2022/333 на Съвета. С днешното решение от 20 октомври се вкарва визов режим и за притежателите на съветски служебни паспорти.

От Министерски съвет припомнят, че на 9 септември 2022 година в Официален вестник на EC е оповестено решение за цялостното прекъсване на използването на Споразумението сред Европейската общественост и Руската федерация по отношение на улеснение на издаването на визи на жителите на Европейския съюз и на Руската федерация, което влиза в действие на 12 септември 2022г., и се ползва непосредствено от Република България.

Европейската комисия неведнъж е призовавала за прекратяване и на двустранните визови спогодби на страните членки с Руската федерация, в частност на въведените с тях безвизови режими за притежатели на дипломатически и служебни паспорти.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР