Министерският съвет прие промяна на Наредбата за реда за класифициране

...
Министерският съвет прие промяна на Наредбата за реда за класифициране
Коментари Харесай

Класифицираха нови 4 вещества като наркотични

Министерският съвет одобри смяна на Наредбата за реда за систематизиране на растенията и веществата като наркотични. С нея се слагат под надзор нови четири субстанции посредством включването им в листата „ Растения и субстанции с висока степен на риск за публичното здраве, заради нездравословния резултат от злоупотребата с тях, неразрешени за приложение в хуманната и ветеринарната медицина “.
Прочетете още
Веществата се включват в описите на Наредбата по отношение на решение на Комисията по наркотичните субстанции към Организация на обединените нации. Поставят се под интернационален надзор посредством включване в описите на Единната спогодба на Организация на обединените нации по упойващите субстанции и Конвенцията за психотропните субстанции, както и въз основа на мнение на Експертния съвет към Националния съвет по наркотичните субстанции.

Целта на смяната е слагането на веществата под надзор за обезпечаване на сходство с интернационалните контракти, по които България е страна, както и за попречване на трафика, разпространяването и злоупотребата с тях на територията на страната.

Очакваният резултат е ограничение на риска от корист с класифицираните като наркотични субстанции, както и обезпечаване на опция за ефикасни законови дейности от страна на правоприлагащите органи. Това ще способства за понижаване на рисковете за обществото, подбудени от закононарушения, свързани с разпространяването и злоупотребата с веществата.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР