Министерският съвет прие постановление за създаване на Координационен борд по

...
Министерският съвет прие постановление за създаване на Координационен борд по
Коментари Харесай

Кабинетът създава Координационен борд по въпросите на европредседателството

Министерският съвет одобри разпореждане за основаване на Координационен ръб по въпросите на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз, оповестяват от пресслужбата на Министерски съвет.
 
С него се подсигурява оперативното следене на преговорния развой в границите на Съвета от всички заинтригувани страни. Изрично се планува при нужда Бордът да дава инструкции за метода на водене на договаряния, както и да предлага на Съвета по европейските въпроси промени в рамковите позиции по обсъжданите досиета.
 
Какъв ще е слоганът на българското председателство на Европейски Съюз?

Председател на Борда е заместник-министърът за Българското председателство на Съвета на Европейския съюз 2018, отговарящ за връзките с Европейския парламент.
 
Членове са началникът на политическия кабинет на министър-председателя, заместник-министри, представители на управителните органи на други институции и ведомства, непрекъснатият представител на България към Европейски Съюз, шефовете на дирекциите " Координация по въпросите на Европейски Съюз " в Министерски съвет и " Политики и институции в Европейски Съюз " в Министерство на външните работи.

Павлова: Няма заплаха председателството на Европейски Съюз да ни бъде отнето

С постановлението се регламентира и методът на подготовка на присъединяване на заместник-министъра за Българското председателство на Съвета на Европейския съюз 2018, отговарящ за връзките с Европейския парламент, в съвещанията на Европейския парламент.
 

Кои са цели на страната ни за председателството на Съвета на Европейски Съюз?

С цел осъществяване на сполучливо Председателство се планува и регламентирането на главните правила на работа на българските държавни чиновници, които ще ръководят съвещанията на Съвета на Европейския съюз и неговите подготвителни органи.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР