Министерският съвет прие постановление за разполагане и функциониране на полигон

...
Министерският съвет прие постановление за разполагане и функциониране на полигон
Коментари Харесай

Разполагат модерни ракети около Шабла

Министерският съвет одобри разпореждане за разполагане и действие на полигон на Българската войска в региона на нос Шабла. Това излиза наяве след последното държавно съвещание, съобщи " Фокус ".

С приемането на акта се регламентират еднопосочно статута и границите на полигон Шабла и се обезпечава по-ефективното му потребление от модерни зенитно-ракетни комплекси на въоръжение у нас и в страните членки на НАТО при осъществяване на огромни учения и тренировки. Синхронизира се националната нормативна база и се обезпечават условия за намаление на рисковете при осъществяване на тренировки и учения със модерни мостри военна техника.

След влизане в действие на Постановлението ще се усилят размерите въздушно пространство за осъществяване на цивилен полети, ще се обезпечи безконфликтност на дейностите, осъществявани на армейските полигони с осъществяването на полети на гражданската авиация, ще се усъвършенства гражданско-военната съгласуваност при запазване на въздушно пространство и ще се увеличи равнището на сигурност на полетите.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР