Министерският съвет прие отчета на Програмата на Република България за

...
Министерският съвет прие отчета на Програмата на Република България за
Коментари Харесай

МС одобри отчета на Програмата за българското европредседателство

Министерският съвет одобри доклада на Програмата на Република България за Председателството на Съвета на Европейския съюз (1 януари - 30 юни 2018 г.), оповестиха от държавната пресслужба.

В доклада на Програмата е предоставена информация по отношение на осъществяването на заложените предпочитани тематики и досиета и степента на осъществяване на задачите, които страната ни си сложи по тях във всеки от форматите на Съвета на Европейския съюз.

По време на Председателството в България бяха извършени 284 събития, в това число 12 неофициални Съвета на министрите и 5 събития във формат Парламентарно измерение, на които взеха присъединяване повече от 36 000 делегати, повече от 4 700 публицисти, и близо 150 доброволци. На министерско равнище се организираха 11 конференции и събития.

В Брюксел и Люксембург бяха извършени 48 съвещания на Съвета на ЕС; 30 съвещания на КОРЕПЕР 1; 32 съвещания на КОРЕПЕР 2 и 12 съвещания на КОРЕПЕР 2 - по член 50. Беше извършено и едно събитие от парламентарното измерение на Председателството. Българските представители председателстваха 1 524 съвещания на работни групи (в това число 27 извършени триалога в Съвета). Бяха извършени 163 триалога (103 в границите на КОРЕПЕР 1 и 60 в границите на КОРЕПЕР 2).

Броят на финализираните досиета посредством реализиране на политическо единодушие сред Съвета, Европейската комисия и Европейския парламент, на постигнатите общи подходи, на признатите Препоръки, Заключения на Съвета на Европейски Съюз и на Председателството слага Българското председателство измежду най-успешните ръководи на Съвета на Европейски Съюз, по време на което българските представители работиха за приемането на уравновесени решения за опазване на единството сред държавите-членки и осъществяване на стратегическите цели на Европейския съюз.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР