Министерският съвет прие нов пакет от военна и военно-техническа помощ

...
Министерският съвет прие нов пакет от военна и военно-техническа помощ
Коментари Харесай

Доц. Георги Цветков по Дарик: Не се разкриват руски шпиони, които са заплаха за националната сигурност

Министерският съвет одобри нов пакет от военна и военно-техническа помощ за Украйна в осъществяване на решението на Народното събрание от 9 декември 2022 година Одобреният лист е съпоставим по размер с помощта от първия пакет, провиснал от служебното държавно управление, с решение от 22 декември 2022 година, оповестиха от държавната пресслужба.

В “Кой приказва ” по Дарик военният специалист доцент Георги Цветков означи, че смяна на политиката има, тъй като, “като изключим този пакет, утвърден от Народното събрание предходната зима, това, което се изпраща, не минава под знаменателя на военна помощ. Това са най-вече търговски връзки с продажба на муниции. Това, което имаме като нов миг, е че към този момент става публично. Страната ни ще има повече благоприятни условия да изиска отплата от западните съдружници ”.

По думите му притокът на муниции в никакъв случай не е е спирал, само че се е случвал през медиатори.

“Този експорт досега не ни резервира връзките с Русия. Голяма част от хората в България са срещу формалната помощ, тъй като това щяло да покаже, че страната е съпричастна с Украйна. Ще кажа на тези хора, че в Русия се разяснява, че България е съпричастна ”, акцентира специалистът.

Той напомни още: “Имаше редица случаи с съветски шпиони в България. На повърхността излизат много безобидните случаи и никой не бърка по-надолу, където става въпрос за опасност за националната ни сигурност ”.

За протеста на Пригожин Цветков означи: “Откакто Путин е бил на валст, не е имало такова директно оборване на властта. Независимо дали в тази ситуация е било против Путин.

Пригожин не може да бъде позитивен воин. Става въпрос за битка сред кланове ”.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР