Министерският съвет постанови до приемането на Закона за държавния бюджет

...
Министерският съвет постанови до приемането на Закона за държавния бюджет
Коментари Харесай

Правителството уреди бюджетни отношения през 2023 година

Министерският съвет постанови до приемането на Закона за държавния бюджет на Република България за 2023 година да бъде продължено действието на някои разпореждания от Постановление № 31 на Министерския съвет от 2022 година за осъществяването на държавния бюджет на Република България за 2022 година и други актове на Министерски съвет.

По този метод няма да бъде възпрепятствано финансирането на бюджетните организации, в това число и на делегираните от страната действия.

С признатото разпореждане се уреждат изискванията и редът за финансирането на обществените услуги, които ще действат през тази година, по завършили планове на оперативни стратегии. Продължава се и политиката за компенсиране на разноските, осъществени от родителите за развъждане, образование и образование на деца, които не са признати в общински детски ясли и яслени групи в държавни и общински детски градини, заради липса на свободни места.

За осъществяване на постановлението не са нужни спомагателни разноски, прехвърляния или други заплащания от държавния бюджет.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР