Министерският съвет отпуска 835 009 лева безвъзмездна помощ за Република

...
Министерският съвет отпуска 835 009 лева безвъзмездна помощ за Република
Коментари Харесай

България отпуска 835 009 лв. за проекти за развитие в С.Македония, Молдова, Армения и Виетнам

Министерският съвет отпуска 835 009 лв. безплатна помощ за Република Северна Македония , Молдова , Армения и Виетнам.

С отпуснатите средства България ще финансира осем плана на стойност 651 226 лв. в Република Северна Македония , ориентирани към подкрепяне на социално-икономическото развиване на страната, обезпечаване на приобщаващо и качествено обучение, повишение на способността на локалните управляващи за реакция при рецесии и неотложни случаи. Сред тях са подкрепяне на просветителния развой по време на пандемията от COVID-19 на деца от обществено слаби фамилии от района на Битоля, Прилеп и Крушево, преквалификация и придобиване на нови умения на хора, изгубили работата си в резултат на пандемията от COVID-19, образование на учебни психолози, пазаруване на здравна инсталация - клиничен аудиометър за Клиниката за слух, диалект и глас към Държавната болница в Скопие, както и на цифров мамограф от най-голям клас, който може да бъде инсталиран в кола за спешна помощ.

Проектите, които ще бъдат финансирани в Молдова , са ориентиран към повишение на качеството на обучение, запазване на културното разнообразие и поощряване на междукултурния разговор. С част от средствата ще бъде подкрепят Българският научен колеж „ Васил Левски “ - единствената общообразователна институция в Кишинев с проучване на български език от 1-ви до 12-и клас.

В Армения ще бъде подсилен план в региона на общественото приобщаване и поощряване на просветителните благоприятни условия на уязвимите лица от малцинствените групи и хората с увреждания, а във Виетнам – за подкрепяне на социално-икономическото развиване на слаборазвити и небогати селски региони в страната.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР