Министерският съвет освободи Румен Спецов от длъжността изпълнителен директор на

...
Министерският съвет освободи Румен Спецов от длъжността изпълнителен директор на
Коментари Харесай

Махнаха шефа на НАП заради съмнения за данъчните приходи

Министерският съвет освободи Румен Спецов от длъжността изпълнителен шеф на Националната организация за приходите (НАП) по съображения, свързани с несъблюдение на отговорности по Закона за Националната организация за приходите.

По публично предоставяна от ръководителя на Национална агенция за приходите информация от началото на годината са подавани разнопосочни данни по отношение на прогнозните и предстоящи данъчни доходи за 2022 година До края на месец март 2022 година се подава информация от Национална агенция за приходите за предстоящо доста несъблюдение на приходите по отношение на разчетените по Закона за държавния бюджет на Република България за 2022 година данъчни доходи, показват от Министерски съвет.

След приемането на обновения Закон за държавния бюджет на Република България за 2022 година и без значение от измененията, настъпили при гласуването на закона, е подадена информация за предстоящо преизпълнение.  Отклоненията в прогнозирането на приходите както при планирането, по този начин и при предстоящото осъществяване, основава риск за планирането и осъществяването на разходната част на бюджета и финансирането на държавните политики.

15 милиарда лв. за 6 месеца събра Национална агенция за приходите

Освен това, съществува и спомагателен риск, който не се регистрира в прогнозите на Национална агенция за приходите, обвързван със отговорностите на държавно сдружение към бюджета. Към 31 юли 2022 година просрочените отговорности на сдружението към Национална агенция за приходите са в изключително огромни размери. Продължаващи проблеми с заплащанията на сдружението на дължимото Данък добавена стойност до края на годината биха представлявали спомагателен риск за осъществяването на приходите, управлявани от Национална агенция за приходите, се споделя в известието.
 Българска телеграфна агенция Българска телеграфна агенция
За началник на Агенцията е назначен Борис Михайлов. Борис Михайлов е роден през 1959 година в София. Има приключени две магистратури - по стопанска система в УНСС и по право. Преминал е курс по мениджмънт в Съединени американски щати, както и квалификационни курсове в България в региона на приватизацията и приватизационните фондове, стоковите, фондовите и валутните тържища.

Бил е инспектор в Министерството на финансите, данъчен контрольор и шеф на отдел в данъчната администрация, притежател и шеф на консултантска компания в региона на финансите и правото. Притежава над 10-годишен опит като юрист по данъчно и наказателно право. От 10 юни 2021 година до 4 март 2022 година е бил изпълнителен шеф на Държавен фонд „ Земеделие “.
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР