Министерският съвет определи като дезинформация твърденията, че страната ни поема

...
Министерският съвет определи като дезинформация твърденията, че страната ни поема
Коментари Харесай

Какви са реакциите след приемането на България и Румъния във въздушния и морския Шенген

Министерският съвет дефинира като дезинформация изказванията, че страната ни поема спомагателен агнгажимент за приемане на бежанци от Сирия и Афганистан.

Позицията е след приемането на България и Румъния във " въздушния " и " морския " Шенген, което публично стана факт късно нощес.

" Противно на публикуваната дезинформация през последните дни България не приема спомагателни условия, свързани с бежанци от Сирия и Афганистан. България поема ангажимент да работи взаимно с Австрия и Румъния за ограничение на вторичните придвижвания в осъществяване на европейското законодателство. Това включва и прецизно използване на Регламента Дъблин и приемане назад на лица, регистрирани като търсещи интернационална протекция в България и за които България е виновна. Това обвързване по Регламента Дъблин се ползва директно във всяка страна членка от 2013 година насам и е обвързвано с правилото за отговорността на страната на първо влизане в Европейски Съюз ", декларират от Министерския съвет.

От Министерски съвет допълват, че с тристранната декларация се поема ангажимент през 2024 година да се разиска дата и за премахването на инспекциите по сухопътните граници.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР