Министерският съвет одобри започването на преговори за Споразумение между правителството

...
Министерският съвет одобри започването на преговори за Споразумение между правителството
Коментари Харесай

Министерският съвет одобри започването на преговори за Споразумение със Саудитска Арабия за насърчаване и взаимна защита на инвестициите


Министерският съвет утвърди започването на договаряния за Споразумение сред държавното управление на България и държавното управление на Саудитска Арабия. Документът ще способства за активизиране на двустранното съдействие, увеличение на капиталовите потоци и ще е в полза на взаимните планове сред България и Саудитска Арабия. Ще бъде обезпечена и правна основа за тяхното осъществяване и отбрана, оповестиха от пресслужбата на министерски съвет.

През последните години бяха доста засилени връзките сред България и Саудитска Арабия посредством дейна замяна на публични и бизнес делегации, като се открои интереса на саудитската страна към съдействие в области като туризъм, превоз, осведомителни технологии и известията, а също и привличане на български инженерингови организации в създаване на огромни инфраструктурни обекти на саудитска територия. С цел поощряване на бизнес връзките и капиталовите начинания, бяха открити контакти със саудитския Фонд за обществени вложения и със Саудитско-арабската генерална работа за вложения.

Кралство Саудитска Арабия е най-голямата и най-богата страна в Близкия изток, водещ производител на нефт в международен мащаб, който има 16% от потвърдените към 2015 година световни запаси на нефт и заема лидерска позиция в ОПЕК.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР