Министерският съвет одобри сключването на договор с Община Пловдив за

...
Министерският съвет одобри сключването на договор с Община Пловдив за
Коментари Харесай

МС даде зелена светлина за нова пътна инфраструктура в Пловдив

Министерският съвет утвърди сключването на контракт с Община Пловдив за преуреждане на въпросите по разходването на предоставени през 2020 година и 2021 година средства за ул. " Владая ". Парите са отпуснати от Министерството на стопанската система и са предопределени за създаване на детайли от техническата инфраструктура, обществена общинска благосъстоятелност, в поддръжка и на сертифицирани по реда на Закона за поощряване на вложенията /ЗНИ/ капиталови планове, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg .

Още през 2020 година държавното управление утвърди финансирането на обществена общинска инфраструктура по реда на ЗНИ по отношение на осъществяването на сертифициран капиталов план на " БТЛ Индъстрийз " в Пловдив. . Държавата обезпечи 1.02 млн. лева за създаване на пътна инфраструктура, която ще усъвършенства транспортната съгласуваност в региона, където е ситуирано предприятието. В бюджета на Община Пловдив са планувани още 1.5 милиона лв. за инфраструктурния обект. 

Проектът включва повреждане на остаряла паважна и тротоарна настилка, създаване на пътна структура, кръгово кръстовище, велоалея, бордюри, тротоари, слагане на отвесна сигнализация и хоризонтална маркировка и налична среда за хора с увреждания. Ще се построи водопроводна и канализационна мрежа, които включват магистрален и хранителен тръбопровод от полиетиленови тръби и два канализационни клона. Предвидени са канализационни връзки за нови улични оттоци, създаване на нови ревизионни и дъждоприемни шахти и замяна на капаците на старите, тротоарни спирателни кранове, пожарни хидранти. Изграждане на тръбна канална мрежа и кабелни шахти. Ново улично осветяване с замяна на стълбове. Изграждане на светофарни уредби.

Изграждането на нова инфраструктура е от значително значение за основаване на условия за бъдещи евентуални вложители за асимилиране на територията, посредством свързващи пътни връзки, допълващи транспортната, логистичната и информационна досегаемост на зоната към ул. " Владая " и в това число прилежащата Източна икономическа зона на гр. Пловдив. Изпълнител на плана е софийската компания " Парсек груп " ЕООД, с която Община Пловдив има настоящ подписан контракт от края на 2021 година

След новото решение на Министерски съвет в този момент следва да се подпише нов контракт и с Министерството на нововъведенията и растежа. " Лично благодаря на министър Даниел Лорер за съдействието, което оказа на Община Пловдив за този план " - съобщи пред Plovdiv24.bg заместник-кметът по строителство и вложения Пламен Райчев.

Веднага след сключването на съглашението може да започват и строително-монтажните действия. Очаква се това да стане при започване на идващия месец.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР