Министерският съвет одобри позицията на България за участие в заседанието

...
Министерският съвет одобри позицията на България за участие в заседанието
Коментари Харесай

Правителството одобри позицията на България за Съвета „Общи въпроси“

Министерският съвет утвърди позицията на България за присъединяване в съвещанието на Съвет „ Общи въпроси “ (СОВ), което ще се организира на 22 февруари 2022 година в Брюксел.

Министрите ще стартират подготовката на мартенския Европейски съвет, като обменят отзиви по плана на анотиран дневен ред.

В рамките на СОВ ще се организира ориентационен спор по отношение на усилването на подготвеността, способността за реакция и устойчивостта при бъдещи рецесии. България поддържа продължаването на работата по тематиката в границите на Френското председателство и споделя нуждата от подсилване на потенциала на Европейски Съюз за отговор на рецесии, които получават все по-комплексен, трансграничен темперамент и имат голям брой измерения.

На СОВ ще се организира чуване по процедурата по член 7 от Договор за Европейския съюз против Полша в региона на върховенството на правото.

Председателството на Съвета на Европейски Съюз ще запознае министрите с последните развития, свързани с Конференцията за бъдещето на Европа. Ще бъдат разисквани методологията и графика за приемане на изводи на Конференцията.

Дневният ред на Съвета включва още информация за Срещата на върха „ Един океан “ (9-11 февруари 2022 година, Брест) и за връзките Европейски Съюз – Обединеното кралство.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР