Министерският съвет одобри позицията на България за участие в редовното

...
Министерският съвет одобри позицията на България за участие в редовното
Коментари Харесай

Кабинетът одобри позицията на България за заседанието на Съвета по образование, младеж, култура и спорт на ЕС

Министерският съвет утвърди позицията на България за присъединяване в постоянното съвещание на Съвета по обучение, юноша, просвета и спорт на Европейски Съюз.

То ще се организира на 28 и 29 ноември 2022 година в Брюксел, Кралство Белгия.

Предвижда се министрите на образованието да проведат спор на тематика:,,Европейското пространство за обучение по време на съветската експанзия в Украйна “. България ще показа в резюме ограниченията, които е подхванала в помощ на засегнатите от войната украински жители. Страната ни ще подчертава на ролята на Европейското пространство за обучение като самобитен модел на споделеност и взаимност в моменти на рецесии.

Министрите, виновни за младежта, ще одобряват Заключения, свързани с насърчаването на междупоколенческото измерение в региона на младежта за стимулиране на разговора и общественото доближаване. По време не дебата, отдаден на Европейската година на младежта 2022 България ще изрази позицията, че е належащо разпространение на доброволчеството като бранш с висок капацитет за поощряване на полемиките по съответни проблеми в обществото.

Съветът на министрите, виновни за културата и аудиовизията, ще разиска поддръжката за украинската просвета и опазването на културното завещание. България има подготвеност да обезпечи материали за предотвратяване и предпазване на културните полезности и сега изследва съответните благоприятни условия за това.

Очаква се министрите с сектор спорт да одобрят Заключения по отношение на устойчивата и налична спортна инфраструктура. Те ще дебатират дали могат неотдавнашните рецесии да послужат като опция за бъдещо развиване на спорта. България е за еластичен метод за разрешаване на зародилите проблеми и съгласувани дейности сред заинтригуваните страни.

Българската позиция в част „ Образование “ ще бъде показана от Иванка Ташева, зам.­постоянен представител на България към Европейски Съюз в Политическа партия на страната ни в Брюксел, в част „ Младеж “ и част „ Спорт “ от министъра на младежта и спорта госпожа Весела Лечева, а в част „ Култура и аудиовизия “ – от министъра на културата проф. Велислав Минеков.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР