Министерският съвет одобри позиция в подкрепа на българските превозвачи, съобщи

...
Министерският съвет одобри позиция в подкрепа на българските превозвачи, съобщи
Коментари Харесай

Правителството одобри позиция в подкрепа на българските превозвачи

Министерският съвет утвърди позиция в поддръжка на българските превозвачи, заяви държавната пресслужба след постоянното съвещание на кабинета.

Това се прави в осъществяване на решение на Народното събрание от 11 май, когато депутатите разпоредиха на кабинета " да одобри недвусмислена позиция в поддръжка на настояванията на българските превозвачи и в отбрана на техните и тези на българските жители права и ползи ".

Българските превозвачи стачкуват против смяната в регламенти на Европейския съюз, препоръчана от френския президент Еманюел Макрон, налагаща нови правила в напредването на артикули и хора. Новите регулации в така наречен Мобилен пакет I и Мобилен пакет II вкарват задължението за прилагане на постоянната седмична отмора отвън транспортното средство, по-често прибиране вкъщи, по-високи осигуровки и командировъчни. Според браншовите организации нощувката в хотел, вместо в кабината, ще принуждава водачите да оставят товара си, за който са персонално виновни, което ще коства спомагателни разноски за застраховка с изключение на заплащането на самата нощувка. Те се афишират още и против условието за завръщане " вкъщи " на всеки три седмици, тъй като по този начин предприятията ще вършат спомагателни разноски за превоз на чиновниците, с цел да се върнат в България, която географски е най-отдалечена от страните от Стара Европа.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР