Министерският съвет одобри План за действие по Програмата за сътрудничество

...
Министерският съвет одобри План за действие по Програмата за сътрудничество
Коментари Харесай

България и УНИЦЕФ продължават сътрудничеството си за гарантиране на правата на всички деца

Министерският съвет утвърди План за деяние по Програмата за съдействие сред държавното управление на България и УНИЦЕФ за интервала 2023-2027 година и работен проект за осъществяването му през 2023-2024 година Основната цел на двата документа е оказване на поддръжка на институциите на национално равнище за възстановяване на политиките за деца и повишение детското богатство.

Планираните ограничения и действия в проектите са ориентирани към усилване на поддръжката за ранното детско развиване и протекция на детето, понижаване на

бедността, поощряване на общественото включване и мониторинг на правата на децата. Фокус се слага и върху укрепването на просветителната система на национално и локално равнище за разширение на достъпа до приобщаващо и качествено обучение и създаване на умения за всички деца, в това число и тези в най-неравностойно състояние. Предвидени са и действия за гарантиране на правото на всяко дете да живее в сигурна и подкрепяща фамилна среда, поощряване на детското присъединяване във вземането на решения за възстановяване на политиките за деца, както и за предварителна защита на насилието над деца и протекция на жертвите.

Изпълнението на Плана за деяние и двугодишния работен проект цели да поддържа напъните на България да подсигурява правата и благополучието на децата, в това число на тези в неравностойно и уязвимо състояние, тъй че да могат да развият своя цялостен капацитет в едно приобщаващо и закрилящо общество.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР