Министерският съвет одобри допълнителни финансови средства към вече определената план-сметка

...
Министерският съвет одобри допълнителни финансови средства към вече определената план-сметка
Коментари Харесай

Отпускат допълни 6,5 млн. лв. за видеонаблюдението и видеозаснемането на изборите

Министерският съвет утвърди спомагателни финансови средства към към този момент избраната план-сметка за осъществяване на изборите от 87,7 милиона лв.. Тази план-сметка се добави с 6 444 735 лева за техническото обезпечаване на видеозаснемането и видеонаблюдението след края на изборния ден. Това заяви на брифинг в Министерския съвет служебният министър на електронното ръководство Георги Тодоров.

Министър Тодоров уточни, че средствата ще послужат освен за доставка на механически устройства, а също и за информационна съгласуваност, създаване на система за ръководство и видеоизлъчване и снимане, както и следващо предпазване на записите.

Тодоров добави, че ще бъде построен специфичен интернет уебсайт, където ще бъде обезпечена сигурността на предаваната информация. Той напомни, че следва Централната изборна комисия да излезе с методически инструкции по отношение на това по какъв начин тъкмо би трябвало да се реализира видеонаблюдението и излъчването, а задължението на Министерския съвет е само да обезпечи техническото застраховане на процесите.

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР