Министерският съвет одобри днес позицията на България за участието в

...
Министерският съвет одобри днес позицията на България за участието в
Коментари Харесай

Одобрени са позициите на България за участие в заседанието на Съвет „Правосъдие и вътрешни работи”

Министерският съвет утвърди през днешния ден позицията на България за присъединяване в съвещанието на Съвета на Европейския съюз „ Правосъдие и вътрешни работи ”, част „ Правосъдие “, което ще се организира на 9 юни в Люксембург.

Председателството ще показа информация по отношение на напредъка в договарянията с Европейския парламент по плановете на Регламент и Директива за подобряването на трансграничния достъп до електронни доказателства за задачите на наказателния развой.

Министрите ще обсъдят приемането на непълен общ метод по предлагането за Директива за отбрана на околната среда посредством наказателно право и за подмяна на Директива 2008/99/ЕО. Целта на предлагането е да се открият минимални правила по отношение на дефиницията на закононарушенията, както посредством актуализиране и допълнение на листата с закононарушения, планувани в Директивата от 2008 година, по този начин и посредством хармонизиране за първи път на размерите на наказванията.

В дневния ред на съвещанието е включено приемането на общ метод по предлагането за Регламент за изменение на Регламента по отношение на организацията Евроюст. То укрепва опциите на Евроюст да извършва по-пълноценно ролята си за поддръжка на координацията и съдействието сред националните органи, виновни за следствието и наказателното гонене на тежки закононарушения, в това число терористичните закононарушения. Министрите ще обсъдят и приемането на общ метод по предлагането за Регламент за основаване на платформа за съдействие за подкрепяне на действието на взаимните екипи за следствие.

В рамките на съвещанието ще се организира и спор по отношение на битката против безнаказаността в Украйна. Предмет на полемика ще бъде предприемането на спомагателни ограничения, ориентирани към обезпечаване на по-ефективни дейности в региона на правораздаването във връзка със обстановката в Украйна след съветската инвазия.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР