Министерският съвет назначи петима заместник-министри. Николай Сиджимов и Мария Бояджийска са

...
Министерският съвет назначи петима заместник-министри.
Николай Сиджимов и Мария Бояджийска са
Коментари Харесай

Кабинетът назначи петима заместник-министри

Министерският съвет назначи петима заместник-министри.

Николай Сиджимов и Мария Бояджийска са назначени на длъжността заместник-министър на околната среда и водите.

Николай Сиджимов е бил на същия пост в интервала декември 2021 година – август 2022 година Завършил е магистратура по екология в Софийския университет „ Св. Климент Охридски “. Дипломант е на Института по Зоология, Българска академия на науките. Специализирал е в университета „ Джонс Хопкинс “ в Съединени американски щати, както и в Япония, Швеция и Унгария. Дълги години е работил в бранша на ръководство на отпадъците и развиване на локалната администрация. Сиджимов е създател и изпълнителен шеф на Регионалния център за икономическо развиване в Сливен. Той е основал и управлява Асоциацията на еколозите от общините в България.

Мария Бояджийска е била заместник-министър в Министерство на околната среда и водите в интервала от август 2022 година – юни 2023 година Бояджийска е изпълнявала длъжността заместник-кмет в Столична община по направление „ Околна среда “. От 2000 година до 2005 година е била специалист към отдел „ Оценка на въздействието върху околната среда и сложни разрешителни, попречване и надзор на замърсяването “ в Министерството на околната среда и водите. Бояджийска е работила също в Световната банка и Софийския университет „ Св. Климент Охридски “. Завършила е магистратура по биология в СУ „ Св. Климент Охридски “ и е магистър по „ Бизнес администрация и стопанска система “ от университета в Шефилд, Англия.

Георги Ангелов и Мартин Гиков са назначени на длъжността заместник-министър на нововъведенията и растежа.

Георги Ангелов е професор лекар в Техническия университет – София. Завършил е Софийския университет „ Св. Климент Охридски “, магистър по физика. Защитил е докторска степен по микроелектроника в ТУ-София. Ръководител е на катедра „ Микроелектроника “ в същия университет. Също по този начин е началник на Микро Нано Лаб в София Тех Парк и ръководител на УС на Клъстера по микроелектроника и индустриални електронни системи. Георги Ангелов е създател на над 110 научни изявления в интернационалните списания. Участвал е като откривател и началник в над 30 интернационалните и национални планове.

Мартин Гиков до този миг е бил изпълнителен шеф и ръководител на Съвета на шефовете на Фонда на фондовете. Заемал е управителни позиции в банковия бранш, работил е в огромни интернационалните компании. Завършил е магистратура по бизнес администрация за върховен мениджмънт „ Global Executive MBA “ от Виенския стопански университет, WU - Vienna и Щатския Carlson School of Management към Университета на Минесота, Съединени американски щати. Mагистър e по „ Счетоводен мениджмънт “ от УНСС. Бакалавър е по „ Финанси, стопанска система и интернационален бизнес ” от Щатския университет на Аризона - ASU. Притежава и редица документи и лицензи от NASD, ACCA и Harvard Business School.

Даниела Дашева е назначена на длъжността заместник-министър на младежта и спорта. Професор Дашева е била длъжностен министър на младежта и спорта през 2017 година и депутат в 48-ото Народно заседание, където е била заместник-председател на Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта. Професор е по доктрина и методика на спортната подготовка и “Доктор на педагогическите науки ”. Два мандата е била заместник-ректор на НСА “Васил Левски ” по научна и интернационална активност. Била е началник на катедра “Теория на спорта ” до 2019 година и към сегашния миг е член на Академичния съвет на НСА „ В. Левски ”. Проф. Дашева има забележителен брой научни изявления и издадени книги и учебници в региона на спортната просвета и спортната подготовка.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР