Министерският съвет на Република България прие Решение за безвъзмездно предоставяне

...
Министерският съвет на Република България прие Решение за безвъзмездно предоставяне
Коментари Харесай

Правителството прие решение за предоставяне на хуманитарна помощ на Турция и Сирия

Министерският съвет на Република България одобри Решение за безплатно даване на филантропична помощ на Република Турция.

Във връзка с поисканата от държавното управление на Република Турция интернационална филантропична помощ, по линия на Механизма за гражданска отбрана на Европейския съюз със известия от ERCC (Emergency Response Coordination Centre - Координационен център за реакция при изключителни обстановки на ЕС), на страната се дава филантропична помощ, както следва:

Хуманитарната помощ предоставена от Министерството на вътрешните работи е на стойност от 1 599 569,84 лева и включва палатки, сгъваеми маси, пейки и стилове мобилни климатици, шалтета, одеяла, възглавници, чаршафи и калъфки за еднократна приложимост, пликове за одеяла, походни кревати, термо одеяла. Помощта включва и фургони за жилищни потребности с разнообразни размери.

Министерският съвет на Република България одобри също по този начин Решение за безплатно даване на филантропична помощ на Сирийска Арабска Република.

Във връзка с поисканата от държавното управление на Сирийска Арабска Република, интернационална филантропична помощ, по линия на Механизма за гражданска отбрана на Европейския съюз със известия от ERCC (Emergency Response Coordination Centre - Координационен център за реакция при изключителни обстановки на ЕС), на страната се дава филантропична помощ, както следва:

Хуманитарната помощ предоставена от Главна дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ - Министерство на вътрешните работи и Българския Червен кръст е на стойност от 90 294,24 лева и включва: палатки, одеяла, комплекти долни дрехи, калъфки.

В сходство с задействания Механизъм за гражданска отбрана на Европейския съюз, безплатно предоставената филантропична помощ ще бъде превозена с финансово подпомагане от Европейската комисия.

Решенията са признати неприсъствено.


Последвайте ни във и
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР