Министерският съвет на Република България прие Постановление за одобряване на

...
Министерският съвет на Република България прие Постановление за одобряване на
Коментари Харесай

Правителството дава допълнителни над 3 млн. за въздушни линейки и 2 млн. за инвитро

Министерският съвет на Република България одобри Постановление за одобрение на спомагателни средства по бюджета на Министерството на здравеопазването /МЗ/ за 2023 година в размер на 3 148 230 лв. , за даване на трансфер за дофинансиране на подписан контракт за доставка на хеликоптери по инвестиция С l2.I4 „ Изграждане на система за оказване на незабавна здравна помощ по въздуха “, част от Националния План за възобновяване и резистентност.

Средствата се обезпечават за сметка на плануваните разноски по централния бюджет за 2023 г . С обезпечаването на тези средства ще се даде опция за сполучливото създаване на системата за оказване на незабавна здравна помощ по въздуха на територията на страната.

С друго разпореждане са утвърдени спомагателни разноски по бюджета на Министерството на здравеопазването за 2023 година в размер до 2 000 000 лв. , за сметка на плануваните разноски по централния Бюджет за 2023 година, за осъществяване на политики в област „ Здравеопазване “ по член 1, алинея 5, т. 3.3 от Закона за държавния бюджет на Република България за 2023 година

Осигуряването на тези средства ще даде опция за нарастване на цената, която Центърът за асистирана репродукция заплаща за действия по асистирана репродукция при лица с неплодородие, лечимо на първо място с методите на асистирани репродуктивни техники.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР