Министерският съвет на Република България прие днес решение, с което

...
Министерският съвет на Република България прие днес решение, с което
Коментари Харесай

Република Сърбия открива почетно консулство в Република България 

Министерският съвет на Република България одобри през днешния ден решение, с което дава единодушие за разкриване на консулство на Република Сърбия, ръководено от почетно консулско длъжностно лице.

Митко Солаков ще бъде почетно консулско длъжностно лице на Република Сърбия в Република България. Той разполага с нужните публични и бизнес контакти, с цел да спомага за развиването на икономическите връзки, както и на съдействието в региона на културата и спорта сред двете страни. Към момента е шеф на „ МГС ОЙЛ ”ЕООД и „ Бранд Дистрибюшън България ” ЕООД.

Политическият разговор сред България и Сърбия се развива все по-интензивно през последните години, което основава предпоставки за активизиране на двустранните стопански връзки, както и тези в областта на културата и спорта. Откриването на консулство на Сърбия, ръководено от почетно консулско длъжностно лице у нас, ще подтиква развиването на съдействието в посочените области на територията на консулския му окръг.

Седалището на почетното консулско длъжностно лице на Република Сърбия е град Благоевград, а консулският окръг обгръща територията на области София, Кюстендил, Перник, Благоевград, Враца, Монтана, Видин и Плевен.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР