Министерският съвет е одобрил Доклада за състоянието на отбраната и

...
Министерският съвет е одобрил Доклада за състоянието на отбраната и
Коментари Харесай

Одобриха доклад с успехите на въоръжените сили

Министерският съвет е одобрил Доклада за положението на защитата и въоръжените сили през 2020-а.

Според известието на държавното управление, отчетът регистрира опцията армията да извършва отговорностите си, само че с ограничавания по време и размер на изпълняваните задания.

Докладът регистрира триумфите и провокациите пред въоръжените сили, свързани с осъществяването на задачите и дилемите им, даже и в изискванията на Коронавирус.

В началото на месеца, на конференцията на началника на защитата, президентът Румен Радев оцени позитивно, че армията се развива с темпове „ непознати от последните десетилетия “. Но обърна внимание на намаляването на нальота на летците, проблемите с образователната авиация и плана за новата машина на пехотата.

В доклад по-късно политическото управление уточни като плюсове нарастването на заплатите на военните, проведените учения, нарасналият интерес към военната специалност.

Текстът на отчета все още не е обществен.

Докладът за положението на обраната има информативна стойност и би трябвало да бъде прегледан и признат от бъдещия парламент.

През утвърждението на бъдещия парламент би трябвало да мине и друго решение на държавното управление от през днешния ден - за промени в съглашението сред България и Съединени американски щати за взаимното логистично обезпечаване при взаимни учения.

Правителството е одобрило и зам.-началникът на защитата генерал-лейтенант Цанко Стойков да организира договарянията.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР