Министерския съвет не е на Бойко Борисов. Полицията не е

...
Министерския съвет не е на Бойко Борисов. Полицията не е
Коментари Харесай

Дончев, Сачева и Каракачанов: Имаме една България, да я пазим

Министерския съвет не е на Бойко Борисов. Полицията не е на Младен Маринов. Президентството не е на Румен Радев. Тези институции са на България. Да я пазим, зщото друга си нямаме. Който, каквито и политически сметки да прави, дано да я пази.
Това съобщи на брифинг в Министерския съвет вицепремиерът Томислав Дончев.

" Искам цялата власт в този момент и безотговорно значат думите на президента, в случай че някой я желае, да изясни какво желае ", сподели още Дончев.

Този път до него бяха министърът на защитата Красимир Каракачанов и общественият министър Деница Сачева, която повтори тезата си от ранния утринен брифинг тази заран:

" Нека да мислим за това не просто по какъв начин да поддържаме псевдопроекта " Българско лято ", а какво ще се случи с българската зима. Не чуваме какво следва след митингите. Човек, който подбужда към това, би трябвало да има явен проект за деяние ".

Сачева съобщи още, че " политическият прелом ", който се пробва да практикува президентът Румен Радев, е рисков за страната.

" Затова приканвам - да излезем от персоналните нападки и да потърсим метод да се възвърне институционалния разговор ", добави още Сачева.

" Ако демокрацията не е по размер на някого, да има смелостта да излезе и да го каже. Правителството е определено законно и в този смисъл апели за метежи и по какъв начин хората от държавното управление би трябвало да ги вкарат в затвор, ми припомнят за други практики и друго време ", съобщи още тя.

" Господин Радев за 24 часа не откри време да разяснява новината, която развълнува жителите - че влязохме в чакалнята за ERM II. Дори през днешния ден загатна, че може би има забележки и към Европа. Ако някой има други проекти за България отвън демокрацията, отвън проектите за европейско развиване, да излезе и да го каже ", съобщи още общественият министър.

Управляващите още един път приканиха протестиращите да не се поддават на провокации и да не влизат в режим на принуждение.

" Призовавам да се почитат институциите на България. Нямаме друга страна ", приключи още Сачева.

Изявлението и бе последвано от изявление на Красимир Каракачанов.

" Не съм вярвал, че иска ми се наложи в качеството ми на министър на защитата да разясня изявленията на президента, който почитам като институция и някогашен офицер. Но се постанова ", стартира военният министър.

Той съобщи - неприемливи са били дейностите на гардовете от НСО преди няколко дни, за което те ще бъдат осъдени. Но съобщи - виновността не е на държавното управление и службата не е подчинена нито на премиера, нито на който и да било министър.

" Чух, че президентът прикани служителите на реда да не извършват заповедите на началниците си. Но не чух апел към добре проведените групи провокатори, които напълно умишлено нападнаха полицията - хвърляха бутилки и други предмети. Направиха опит да пробият кордона. Това бяха добре проведени групи, за разлика от множеството хора, които бяха в цащита на Радев и бяха мирни и културни ", уточни Каракачанов.

Той съобщи - всеки български жител има право да стачкува, само че чака от всички да призоват хората да не предизвикат полицията по никакъв метод.

" Това са същите чиновници, на които плащаме, с цел да ни пазят. Българският служител на реда не е зложелател на обществото. Има четирима ранени униформени. Това не е от приятелски обятия. Не си играйте с огъня. Призовавам и служителите на реда да гледат своите отговорности ", съобщи още Каракачанов.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР