Министерски съвет прие Постановление за одобряване на промени по бюджета

...
Министерски съвет прие Постановление за одобряване на промени по бюджета
Коментари Харесай

Министерски съвет отпуска близо 4 млн. лв. за МБАЛ Св. Пантелеймон в Ямбол

Министерски съвет одобри Постановление за одобрение на промени по бюджета на Министерство на здравеопазването за 2024 година Решението е взето по отношение на увеличение на капитала на комерсиално сдружение и план на Решение на Министерския съвет за увеличение на акционерното присъединяване на страната в капитала на " Многопрофилна болница за интензивно лекуване " Св. Пантелеймон " - Ямбол " АД , посредством парична вноска в размер на 3 859 000 лв..

Средствата от нарастването на капитала ще се разходват за индексиране на цената за построяването на новия болничен блок на МБАЛ " Св. Пантелеймон " - Ямбол, според Методика за изменение на цената на контракт за социална поръчка вследствие на инфлация, за довеждане докрай на новия комплекс към болничното заведение.

Министерски съвет отпусна още 8 960 000 лева през април за МБАЛ " Св. Пантелеймон " - Ямбол, за увеличение капитала на болничното заведение, по информация на Българска телеграфна агенция.

Припомняме настрана, построяването на новата болница в Ямбол лишава , като последно се очакваше тя, само че все пак и предходната година тя не беше подготвена. Строителна компания от Несебър пое за малко над 21 млн. лв..
 Министерски съвет утвърди спомагателни 2,5 млн. лева за бюджетите на общините за 2024 година
Министерски съвет утвърди спомагателни 2,5 млн. лева за бюджетите на общините за 2024 година

Средствата са компенсиране на осъществените от родителите, чиито деца не са признати в детска градина
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР