Министерски съвет отпуска по 300 лв. за отопление за 50

...
Министерски съвет отпуска по 300 лв. за отопление за 50
Коментари Харесай

Кабинетът дава по 300 лв. помощ за отопление за осем социални групи

Министерски съвет отпуска по 300 лева за отопление за 50 000 социално-слаби български жители. Това заяви вицепремиерът и министър на труда и обществената политика Лазар Лазаров на брифинг след през днешния ден. Решението е признато от служебния кабинет.

Средствата ще са за осем групи: фамилии с деца с трайни увреждания до 18 година или незавършили деца с уреждания, само че не повече от 20 година, деца без право на наследствена пенсия от умрял родител, сираци, хора с увреждания с потребност от непозната помощ или 90% степен на увреждане, потърпевши от пожари и естествени злополучие, военноинвалиди, подпомагани от страната ветерани от войните, приемни фамилии.

Парите ще са за този отоплителен сезон, ще бъдат раздадени до края на годината, а за задачата не е нужно правоимащите да подават документи в Агенцията за обществено подкрепяне, защото са разпознати.

Досега държавното управление е подкрепило 302 000 души. В края на октомври е стартирала втора мярка с спомагателен запас за лица и фамилии, чийто приход надвишава до 40 лева, регистрира Лазаров.
 50 000 небогати ще получат по 400 лв. за отопление
50 000 небогати ще получат по 400 лв. за отопление

За обявената мярка страната отпуска 20 милиона лв. от бюджета
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР