Министерски съвет одобри днес кадрови промени в Главна дирекция Охрана(ГДО)

...
Министерски съвет одобри днес кадрови промени в Главна дирекция Охрана(ГДО)
Коментари Харесай

МС одобри кадрови промени в Бюрото по защита на застрашени лица

Министерски съвет утвърди през днешния ден кадрови промени в Главна дирекция " Охрана " (ГДО) и Бюрото по отбрана на застрашени лица . Целта на оферти план е кадровото застраховане на активността на ГДО по образуване и реализиране защитата на магистрати, което от своя страна постанова понижаване на щатната конструкция на Бюрото по отбрана на застрашени лица с 25 щатни бройки.

Изменението е обусловено от признатия Закон за изменение и допълнение на Закона за отбрана на лица, застрашени по отношение на наказателно произвеждане (ЗЗЛЗВНП), съгласно който Бюрото по отбрана на лица, застрашени по отношение на наказателно произвеждане е преобразувано в независима организационна конструкция - Бюро по отбрана на застрашени лица към министъра на правораздаването.
 14 338 са сигналите за домашно насили от началото на 2021 гдо 15 юли
14 338 са сигналите за домашно насили от началото на 2021 гдо 15 юли

Национална профилирана гореща линия за потърпевши от домашно принуждение 0800 11977

С преходните и заключителни разпореждания на ЗИД на ЗЗЛЗВНП са направени промени по отношение на пълномощията на ГДО , с които тя провежда и реализира защитата на съдии, прокурори и следователи, застрашени по отношение на осъществяването на служебните им отговорности.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР