Министерски съвет е взел решение да обяви автомагистрала Русе -

...
Министерски съвет е взел решение да обяви автомагистрала Русе -
Коментари Харесай

Форсират строежа на магистрала Русе-Велико Търново

Министерски съвет е взел решение да разгласи автомагистрала Русе - Велико Търново за народен обект. Целта е да се даде приоритет на строителството и процедурите да минават по-бързо. Подкрепа е дал целият кабинет. Това съобщи министърът на районното развиване и благоустройството Иван Шишков след съвещанието на Министерски съвет.

" Решението цели още да се постави ред в проектирането, построяването на автомагистралите и всички транспортни коридори в България. С това решение е направена част от това деяние, с което би трябвало постепенно и методично да се ликвидира хаоса в строителството на пътища и да се вкара планов и правов ред в построяването ", изясни Шишков. Той бе безапелационен, че построяването на автомагистралата е значимо и даде за образец забавянето на построяването ѝ и пътните катастрофи в региона.

Подробен устройствен план е подготвен и другата седмица ще се утвърди от Министерство на регионалното развитие, стартира процедура за отчуждаване и създаване на автомагистралата. Иван Шишков изясни, че Министерски съвет е открил, че " проектът за автомагистралата не е бил координиран съзнателно ".

От днешна дата оптимално бързо започва проектирането на автомагистралата от Русе до обхода на Бяла, както и два от трите оса до автомагистралата, разпорежда се и планиране на целия транспортен кулоар ще се разпореди до контролно-пропусквателен пункт Маказа.

На второ място министърът на районното развиване заяви, че Министерски съвет е взел решение и за смяна на Общ устройствен план на София за разширение на трети метродиаметър. Той ще е от Военна академия, през кв. " Гео Милев ", Арена Армеец и стига до Цариградско шосе, има 6 км с 6 метростанции.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР