Министърът в оставка съобщи още за проекти в Египет с

...
Министърът в оставка съобщи още за проекти в Египет с
Коментари Харесай

Александър Николов: Най-добрата новина за България е, че разполага със страхотни природни ресурси

Министърът в оставка заяви още за планове в Египет с трансфер към Гърция, които може да дадат позитивен резултат и към България и Румъния:

България има голям капацитет за развиване на различни източници на сила и в дълготраен проект това ще се случи, предвижда енергийният министър в оставка Александър Николов на конгрес за европейската зелена договорка, предава Българска национална телевизия.

Според Николов страната ни мъчно ще преодолее зависимостта си от съветския природен газ, само че в дълготраен проект това ще стане, като в същото време ще резервира и ролята си на енергиен балансьор в района.

" Най-добрата вест за България е, че разполага със страхотни естествени запаси. Отвъд слънцето, водните запаси дават опция за страхотни планове в хидроенергетиката, което пък е значимо от позиция на балансиране. Въпреки че към днешния миг това наподобява малко, по този начин, прекомерно оптимистично изявление, имаме вяра че България ще резервира ролята си на балансьор за целия район ".

" Египет има страхотни планове, които са насочени и към слънце, с водород. Най-вероятно ще се опитаме да го създадем като план от общ интерес – свързаността сред Египет и Гърция, тъй като ще има доста положителен резултат и за България и Румъния. Със сигурност, защото по цялата вертикала Румъния-България-Гърция (има) доста добра съгласуваност ".

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР