Министърът на земеделието на Румъния Адриан Кесною заяви, че рекордното

...
Министърът на земеделието на Румъния Адриан Кесною заяви, че рекордното
Коментари Харесай

Рекордното поскъпване на храните в Румъния

Министърът на земеделието на Румъния Адриан Кесною съобщи, че рекордното повишаване на храните е резултат от цените на силата и газа.

Министърът означи обаче, че в идващия интервал на пазара ще се появят зеленчуци локално произвеждане, което ще докара до намаление на цените.

По-рано през днешния ден бяха оповестени данни за годишната инфлация в Румъния през март, която е достигнала 10,15 %. Месец по-рано годишната инфлация бе 8,5 на 100. Цените на нехранителните артикули през март са се нараснали с 10,86 %, а на питателните артикули - с 11,20 на 100. Услугите са поскъпнали с 6,53 % по отношение на март 2021 година, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Обявените през днешния ден данни за инфлацията са резултат от това, което казахме, че ще се случи преди две години, когато цените на газа и силата започнаха да се повишават. Беше явно, че ще удари някъде. Повишаването на цените на силата и горивата сътвори снежната топка, която се търкулна. Нека разгледаме какви бяха цените на суровините през предходната година и какви са в този момент. Всичко това докара до повишение на разноските за подготвена продукция и се записаха тези нараствания “, разяснява министърът пред Диджи 24.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР