Министърът на земеделието Кирил Вътев е подал оставка, потвърдиха за

...
Министърът на земеделието Кирил Вътев е подал оставка, потвърдиха за
Коментари Харесай

Министърът на земеделието е подал оставка

Министърът на земеделието Кирил Вътев е подал оставка, потвърдиха за " Хоризонт " от Министерския съвет. 

Вътев беше един от четиримата министри на постоянното държавно управление на ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС, които резервираха постовете си и в служебния кабинет. 

Пребиваването му в министерството на земеделието досега е обвързвано с редица законодателни начинания, които браншовите организации чакат от дълго време, само че и с редица недоволства, митинги и искане за отстраняването му от поста.  

Кирил Вътев аргументира оставането си в агроведомството с готовност да довърши започнатата работа. Въпреки това единствено 8 дни след формалното назначение на служебния кабинет той подаде оставка. 

Все още няма посочени претекстове.

Министър-председателят Димитър Главчев предлага персоналният състав на служебния кабинет да бъде изменен, като земеделският министър Кирил Вътев бъде освободен от поста министър на земеделието и длъжността да заеме Георги Тахов.

В предлагането си до президента Румен Радев министър председателят Главчев показва като претекстове за промяната несправяне със служебните отговорности, вследствие на което продължава напрежението и недоволството в аграрния бранш.

 
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР