Министърът на земеделието Кирил Вътев е подал оставка, научи Епицентър.

...
Министърът на земеделието Кирил Вътев е подал оставка, научи Епицентър.
Коментари Харесай

Служебният кабинет като минно поле! Министърът на земеделието Кирил Вътев е подал оставка

Министърът на земеделието Кирил Вътев е подал оставка, научи Епицентър. бг.

Новината бе публично доказана и от Министерския съвет. 

 

Служебният кабинет на Димитър Главче е като минно поле - един след различен гърмят значими министерски постове. Снощи Главчев изиска оставката на външния министър Стефан Димитров, който заменя с Даниел Митов

 

Днес в претекстовете за желаната оставка на земеделския Кирил Вътев е записано " несправяне със служебните отговорности ".

В предлагането си до президента Румен Радев министър председателят Главчев показва като претекстове за промяната несправяне със служебните отговорности, вследствие на което продължава напрежението и недоволството в аграрния бранш, без да се стигне до нужните законодателни и управнически решения с нужната финансова обезпеченост, като да вземем за пример украинската помощ за земеделските стопани за 2024 година и към момента нестартиралата акция по директните заплащания, което основава съществени усложнения в бранша.

 

На мястото на Вътев служебният министър председател предлага на президента Радев да бъде назначен Георги Тахов, който  сега е изпълнителен шеф на Държавен фонд " Земеделие ".

 

Вътев беше един от четиримата министри  на постоянното държавно управление на ПП- Демократична България и ГЕРБ-СДС, които резервираха постовете си и в служебния кабинет.

 

Пребиваването му в министерството на земеделието досега е обвързвано с редица законодателни начинания, които браншовите организации чакат от дълго време, само че и с редица недоволства, митинги и искане за отстраняването му от поста.  

 

Кирил Вътев аргументира оставането си в агроведомството с готовност да довърши започнатата работа.

 

Въпреки това единствено 8 дни след формалното назначение на служебния кабинет, той подаде оставка.  

 

 

Очаквайте детайлности

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР